ילדה בת שלוש עם פלטפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/06/2001 | 03:54 | מאת: עידית

בתי בת השלוש בעלת רגלים שטוחות ביותר, היתה במעקב אורטופד שהרכיב לה מדרסים מפלטיק קשיח (החלק העליון בירוק והתחתון מפיבר גלס ככה זה נראה בכל אופן) רגל שמאל שלה היתה במצב שכל הברך כבר התחילה להכנס פנימה ולכן הוחלט על המדרסים ליצב אותה. הדבר אפילו בא לידי שינוי במספרי הרגל ששמאל 23 וימין 24. היא הולכת עימם כבר חודשים. ונראה שהרגליים נראות ישרות יותר בהליכתה. שאלתי היא (מאחר ואנו גרים בחו"ל אני לא יכולה להתייעץ עם הרופא שלה) כמה זמן היא צריכה להיות עם המדרסים על לביקורת ? האם בכלל יהיה שיפור בכף רגל עצמה ? ומתי מחליפים אותם ? תודה מראש עידית

22/06/2001 | 22:20 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום עידית, לרוב אנו משתדלים שלא לתת מדרסים אם הפלטפוס גמיש, לילד אין בעיות אורתופדיות נוספות ואין לו כאבים. עם זאת, לעיתים האורתופד בוחר בכל זאת לנסות ולשפר את מראה כף הרגל ואת תנוחתה באמצעות מדרסים. אין כללים לגבי כמה זמן יש להשתמש במדרסים. רצוי שהאורתופד יראה את הילדה לפחות פעם אחת עם המדרסים. לאחר מכן יש צורך להחליף את המדרסים, אם רוצים להמשיך בטיפול, כאשר הם קטנים. הסימנים לכך הם עדויות ללחץ על העור, בליטה של הבהונות מהמדרס וכו' בברכה, ד"ר רון למדן

22/06/2001 | 22:36 | מאת: עידית

הוחלט על עשיית המדרסים שהחל להפגם צורת ההליכה שלה כלומר כל הרדל השמאלית בחלק של הברך נכנסה פנימה והילדה התחילה ללכת עקום. היא היתה במעקב מגיל מאוד קטן והוחלט על התוספת של 0.3 מ"מ אני חושבת לאחרונה שלא היה מנוס. תודה על התשובה בכל אופן !

מנהל פורום אורתופדיית ילדים