כף רגל פונה פנימה מלידה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/06/2020 | 01:19 | מאת: רתם

שלום. הבן שלי בן 9 חודשים. רגל ימין שלו פונה פנימה מלידה.(רק כף הרגל עקומה, הרגל עצמה ישרה) אנחנו במעקב של אורטופד שמציע גבסים או unfo (שכנראה לא יתאים בגלל הגודל). אני סולדת מאוד מטיפול בגבסים מאחר והוא כבר גדול ונמרץ ונראה לי שזה ישפיע עליו לרעה ויעצבן אותו. וגם יעכב את התפתחות התנועה שלו (הוא כבר מתחיל ללכת תוך השענות על רהיטים) הבנתי שרוב המקרים נפתרים מעצמם אבל אני לא יודעת מה לעשות.. אשמח לעצה תודה

צריך לראות את דרגת חומרת הבעיה ומידת הקשיחות, רובם אכן חולפים עם ההליכה עד גיל 4 ואפילו 6. אך אם חמור או קשיח רצוי לטפל עכשיו. UNFO תלוי בגודל כף הרגל וגבס זה ממש לא סוף העולם

מנהל פורום אורתופדיית ילדים