פגיעה בכף רגל של פעוטה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/05/2020 | 09:48 | מאת: נוגה

שלום רב ד"ר זינגר, בתי בת שנה ושמונה חודשים נפלה במוצ"ש וכנראה שקרה לה משהו בכף הרגל או אחת האצבעות. מיד לאחר הנפילה יכלה לעמוד אבל לא רצתה ללכת.יום למחרת כנ"ל - יכלה לעמוד אבל לא רצתה ללכת, ויום אחרי זה כבר התחילה ללכת מרצונה אבל בלי לרוץ ובצליעה - דורכת רק על העקב. היום (שלישי) כבר רצה, אבל עדיין בצליעה. בשום שלב היא לא בכתה יותר מדי, גם לא התנפח לה ולא רואים שום סימן לפגיעה. ישנה ואוכלת כרגיל וגם לא נראה שכואב לה שום דבר בישיבה או שכיבה, רק כאשר מנסה ללכת. בדקתי עם היד לאורך כל הרגל מהאגן ועד לאצבעות. אין לה רגישות באף אזור חוץ מבאזור הבוהן ומתחתיה, וגם שם לא נראה שכואב יותר מדי כי היא לא נמנעת ממגע ולחיצות. אני מעדיפה לא ללכת לרופאים וצילומים אם זה לא הכרחי..נראה לי שיש מגמת שיפור, ואם זה נשמע כמו משהו באצבעות אז במילא לא יהיה מה לעשות עם זה, נכון? אשמח להמלצתך. תודה רבה!

סבלנות שבועיים-שלושה, יעבור. בכל החמרה או עליית חום לפנות מייד לרופא

מנהל פורום אורתופדיית ילדים