תיקון מבנה רגלי xלילדה בת 9,5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/01/2003 | 06:11 | מאת: אנני

נכדתי בת 9,5 נמצאת עתה עם משפחתה בבוסטון לשהות די ארוכה. לילדה יש רגלי x , אם אני מגדירה נכון. הירכיים - עד הברכיים צמודות זו לזו, אבל השוקיים מתרחקים זה מזה ככל שמתקרבים לכפות הרגליים. היא מרבה לשבת על השטיח כשחלקי היירך צמודים, האחוריים על השטיח , והשוקיים מונחים כל אחת לצד הירך שלו. כיוון שאמה פיזיותראפיסטית היא מעירה לה על צורת ישיבה זו ואז הילדה מתיישבת ישיבה מזרחית או כך ששתי הרליים מונחות יחד לאותו כיוון. כשהיא צועדת, אינה מרימה את הרגליים מהקרקע, אלא גוררת אותן. דבר שאולי נובע מהמבנה שציינתי , או סתם מעצלות. בבוסטון היא משתתפת בקורס להחלקה על קרח ובשיעור האחרון, שהייתי שם, ראיתי שתנועות ההחלקה הן התנועות ההפוכות למה שלדעתנו צריך לתקן בצורת ההליכה שלה. כלומר, תנועות ההחלקה על הקרח מנציחות עוד יותר את מבנה ה-x שלה. היילדה אומרת שייש לה רגליים עקומות וכואב הלב לשמוע. זה לא נראה בולט מהשנייה הראשונה שרואים אותה, אך קל להבחין כשמתבוננים טוב. האם ניתן בגיל כזה לתקן את מבנה הרגליים? איך? אולי ע"י תוספת חלקית לסוליית הנעל, או כיצד? האם ידוע לך על רופא מומחה בתחום בבוסטון? (אבי היילדה עוסק במחקר רפואי במכון השייך לאוני' הרווארד. כך שאם ידוע לך על מישהו שם שניתן להתייעץ בו זה יכול להיות מאוד לעזר). המשפחה שייכת בארץ לקופת חולים כללית. כל עיצה והדרכה שלך תתקבל בתודה ובברכה ומה שהכי מעניין אותנו זה האם ניתן בכלל לטפל בזה והאם זה הגיל המתאים? תודה רבה עבור תשומת הלב והזמן שתשקיע במתן התשובה שוודאי תהיה מפורטת.

14/01/2003 | 22:11 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ניתן גם ניתן לתקן את העווג של ברכיים קלובות. הדרך לכך היא בניתוח וניתוח בלבד . יש אינדקציה ברורה מתי צריך לנתח בחירת מועד הניתוח נגזרת ממספר שיקולים שהם ענינו של המומחה לדבר. תוכלו לפנות לדר' דוד זלסקי העומד בראש השרות לאורתופדיה פדיאטרית בביה"ח MGH

15/01/2003 | 10:25 | מאת: אנני

לד"ר אסא לב-אל תודה רבה עבור תשובתך המועילה והמהירה. עלה והצלח בברכה אנני

מנהל פורום אורתופדיית ילדים