cpk

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/01/2003 | 09:23 | מאת: לימור

בהמשך להמלצתך ערכתי לביתי בדיקות דם כולל CPK , התוצאה שהגיעה היא 350 , לפי דברי המפשחה זה מעט גבוה צריך להיות עד 200 , שאלה ראשונה מה זה אומר, למה זה יכול לגרום , האם טיפול יכול לעזור ואם כן איזה טיפול , רופא המשפחה הפנה אותי לראומטלוג ,ברצוני לדעת מזה רמאוטולוג , שאלה נוספת ברצוני לדעת האם יש אפשרות שהבת שלי נדבקה בוירוס מחלת הנשיקה. תשובה דחופה בבקשה לימור

13/01/2003 | 21:05 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

CPK הוא אנזים הנמצא בשרירים. יש אנזים כזה גם בשריר הלב ובמח. בדרך כלל עליה של האנזים בדם מבטאית הרס של רקמת שריר אך לא תמיד . הערך שקיבלת אמנם נראה מעט גבוה אך יש להשוותו לנורמה במעבדה שם עשו את הבדיקה. ראומטולוג הוא רופא פנימי המתמחה במחלות שיגרוניות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים