התפתחות מוטורית - תינוק לא מתהפך מבטן לגב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/01/2003 | 22:03 | מאת: ris

בני בן חמישה חודשים וטרם מתהפך מבטן לגב. למרות שכולם בסביבתי אמרו לי " סבלנות, תחכי הכל יהיה בסדר" תחושת הבטן היתה שמשהו אינו תקין וגם אם התאזר בסבלנות רבה כל שינוי לא יכול גם בחודשים הבאים. ואכן היום היינו בבדיקה אצל פיזיוטרפיסטית ומסתבר שהילד מאוד גמיש- פישוק רחב מאוד. כאשר הוא על הבטן , בגלל הפשוק הרחב הברכיים וכפות הרגליים יוצרות משולש ומשולש זה מונע התהפכות. הפיזיוטרפיסטית הציעה ליישר את רגליו כאשר הוא על הבטן, אבל הוא על הבטן פרקי זמן מאוד ארוכים כ- 6-7 שעות ביום לסירוגין ואיני יכולה לשבת בצמוד אליו וכל הזמן לאחוז ברגליו. שכחתי לציין שבגיל 4 שבועות נבדק ע"י אורטופד ובוצע אולטראסאונד למפרק הירך ולדבריו הכל תקין. ואם אינו יכול ליישר רגליו כאשר הוא על הבטן כיצד ילמד לזחול? האם נתקלתן בתופעה זו ומה ניתן לעשות?

06/01/2003 | 08:48 | מאת: שירי

תראי ילדים זה לא אוטו אוטומטי מתי שהוא יתחיל להתהפך הוא ידע זה הולך מתי שהגוף יחליט הוא ילך מתי שהגוף יחליט אין לך מה לדאוג זה ילדים אל דאגה

13/01/2003 | 00:05 | מאת: סנדרה

שלום, אפשר לעודד התהפכות ע"י הפיכה של התינוק דרך הרצפה , המשטח (ולא באויר ) כמו כן, כשאת הופכת אותו, תשתדלי שהוא "יעבוד" ותגרי לו ע"י צעצוע או מגע כלשהו את הצד הרחוק, שעושה את הסיבוב הגדול יותר. את יכולה לעשות את זה לכל הכיוונים מהגב לבטן וגם מהבטן לגב.- ואין צורך לפחד על הראש, הוא ילמד מהר מאוד להחזיק אותו יציב. גם במשחק וגם בזמן החתלה.... והכי חשוב האופטימיות...., בהצלחה סנדרה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים