שאלה בנוגע לתוצאות הבדיקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/07/2019 | 15:12 | מאת: ענבל

שלום רב, הבת שלי עברה בגיל 6 שבועות אולטראסאונד פרקי ירכיים.רגל ימין תקינה ורגל שמאל (מעתיקה מה הרופא רשם) הגבלה בפיסוק משמאל סובלוקסציה של פרק ירך שמאל.התחלנו שימוש של 23.5 שעות עם רצועות. כעבור חודש עשינו ביקורת ראשונה ,הרופא אמר שיש שיפור קל בלבד ורשם במכתב :צד שמאל השתפר ל D. רציתי לשאול מה המשמעות של רמה D ? האם יש חמורה יותר ממנה שרק עכשיו אחרי חודש זה השתפר ל D ? האם זו רמה שניתן לפתור ולרפא רק על ידי שימוש ברצועות פבליק ? האם זה שיפור קטן מ די לתקופה של חודש ? בכל אופן,הוא ביקש שנגיע לביקורת נוספת חודש הבא, אשמח למענה, תודה.

D זו עדיין דרגה בינונית + של מפרק לא תקין, בהחלט ניתן לטפל ברצועות. איני יודע מה היה השיפור היות ולא ציינת דרגה לפני כן, יש חשיבות גדולה גם לבדיקה הגופנית. בהצלחה

08/07/2019 | 17:10 | מאת: ענבל

תודה על תגובתך המהירה, אם כך D זו לא הרמה החמורה ביותר ? למה כוונתך בדיקה גופנית ? גם הרופא(נחשב למומחה באיזור הצפון) לא ציין דרגה לפני כן רק אמר בביקורת שלאחר חודש ראשון,שיש שיפור של רמה אחת,בלי לפרט מעבר.

D זו לא הדרגה החמורה ביותר, יש שתי דרגות חמורות יותר. כוונתי לבדיקת התינוק על ידי הרופא.

D אומר שהמפרק לא מפותח וראש הירך לא לגמרי במקומו, בהחלט קיימות דרגות חמורות יותר, ניתן לפתור זאת באמצעות רצועות בד"כ, איני יודע איך זה היה קודם אך סביר לחודש

מנהל פורום אורתופדיית ילדים