התחלת הליכה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/04/2001 | 11:30 | מאת: אורית

הבת שלי בת 9.5 חודשים והיא החלה ללכת עם האחזות בחפצים (שולחן וכו') לפני כחודש וחצי. שמתי לב שכאשר היא צועדת קדימה כף רגל אחת שלה מסובבת כלפי חוץ ולא ישרה האם זה נורמאלי או שכדאי לפנות ליעוץ אורטופדי? בתודה מראש

21/04/2001 | 12:12 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום אורית, כאשר התינוק מתחיל ללכת ההליכה הינה מאוד שונה מאשר במבוגר. למעשה, לוקח מספר שנים עד שהילד מסגל לעצמו את ההליכה הבוגרת. הדבר מורגש ביותר בתינוקות קטנים והולך ופוחת עם הזמן. מסיבה זו לרוב איננו ממהרים לטפל בבעיות הליכה בגילאים מאוד צעירים. עם זאת, אם הבנתי נכון את שאלתך, את מתארת מצב של חוסר סימטריה בין הרגליים בו רגל אחת תמיד מסובבת יותר או בצורה שונה משניה. אם כי מצב כזה יכול להיות חלק מהתפתחות הנורמלית של ההליכה, דבר זה יכול לפעמים גם להצביע על התפתחות לא תקינה. מסיבה זו מומלץ שהילד ייבדק על ידי אורתופד. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים