שבר ענף ירוק אצל תינוקת בת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/05/2019 | 21:07 | מאת: עמית

שלום, בתי בת 10 חודשים החלה לעמוד עם תמיכה. אתמול, בעת שהיא אחזה בשולחן וניסתה לרדת לרצפה היא נפלה ומאז כאשר היא לא יכולה לעמוד על רגל ימין וגם כואב לה בזחילה. השכן שלנו אורטופד ילדים בבית חולים והוא בדק אותה (ללא צילום) ואמר שיש לה שבר ענף ירוק של עצם השוקה המרוחקת, ואין צורך בסד (אמור לעבור תוך 3 שבועות). האם כדאי בכל זאת לעשות צילום? האם אמור להיות שיפור כלשהו בימים הקרובים? אודה לתשובה בעניין.

סביר להניח שהוא צודק אך האבחנה לא ודאית ללא צילום. השיפור בד"כ לאחר שבוע בגיל הזה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים