פענוח אולטרסאונד רקמות בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/05/2019 | 13:39 | מאת: ישי

שלום דוקטור מנחם זינגר היקר, לפני שמונה חודשים שברתי את הזרת בכף רגל (שבר עם תזוזה קלה). לאחר חודש האורתופד החליט ליישר את האצבע וביצע ״שחזור קל״. שלושה ימים לאחר השחזור, התחלתי לסבול משינוי צבע בכף רגל. שאני עומד או יושב הכף רגל סגולה (האצבעות בגוון שחרחר). ולאחר פעילות הכף רגל אדומה המצב ככה כבר שבעה חודשים ללא שום שיפור כמעט. לפני כמה ימים הייתי בבדיקת אולטרסאונד רקמות רכות. ורשמו בפיענוח: באספקט פלנטרי חיצוני באזור הנפיחות הודגם ממצא תת עורי היפואקואי בלתי אחיד באורך 1.06 ס״מ, רוחב 0.6 ס״מ, עומק 0.9 ס״מ. הממצא שהודגם ללא זרימת דם בתוכו ומסביבו- יכול להתאים להמטומה. רציתי לשאול האם בגלל הממצא הזה יש לי שינויי צבע בכף רגל?  ומה הטיפול בדבר כזה? תודה ענקית.

לא נראה לי שזה בגלל זה וסביר להניח שלא צריך לעשות עם זה כלום אבל תתייעץ עם הרופא המטפל שלך

מנהל פורום אורתופדיית ילדים