זחילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/12/2002 | 13:17 | מאת: עדי

בתי בת 9 חודשים ושבוע והיא עדיין לא זוחלת ולא מתישבת לבד,כשמשיבים אותה היא יושבת אבל לא יציב. ההתפתחות שלה עד שלב זה היה בסדר היא התהפכה מהגב לבטן בגיל 3 חודשים ,רוב הזמן היא על הבטן והיא מרימה את הראש יפה מאוד. הייתי לפני שבוע אצל הרופא שלה בקשר לזחילה הוא בדק אותה ואמר שהוא לא רואה שום בעיה היא פשוט עצלנית ונתן לי כמה תרגילים בבית לעשות איתה במשך שבועיים. הוא אמר שאם אחרי שבועיים לא יהיה שינוי הוא ישלח אותנו לפזיוטרפיה. רציתי לדעת עם יכולה להיות בעיה שהרופא לא יכול לגלות בשלב זה ? ומה אני יכולה לעשות כדי לבדוק אם באמת הכל בסדר? בתודה מראש !

24/12/2002 | 14:37 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הטוב שברופאים לא יוכל לזהות בעיה התפתחותית קלה בביקור אחד ולמעשה הגורם החשוב ביותר באיבחון הפרעה בהתפתחות היא המעקב . םע זאת רופא בעל נסיון יכול לעשות אקסטרהפולציה ממצאיו בכדי לתת תחזית די מדוייקת על סיכויי ההתפתחות בהמשך בתחום השגיאה שהוא מטבע הדברים די נרחב. מה שחשוב לדעת שההתפתחות המוטורית של ילד - אם אינו נמצא בתנאים מגבילים מאד - היא כתובה מראש בגנטיקה שלו ומצבו הבריאותי ולא תרגילים ולא פיסיותרפיה לא ישנו אותה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים