מתי לנעול נעליים?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/12/2002 | 07:53 | מאת: שירה

בני בן ה-14 חדשים עדין אינו הולך ועומד בעצמו ללא עזרה, אלא נאחז בדברים ,גורר אותם ו"רץ" בבית ומאוד נהנה מכך. כרגע הוא גורב גרביים נגד החלקה בלבד. מתי מומלץ לקנות לו את הנעל הראשונה? איזה סוג נעלים מומלץ לקנות? שמעתי שאם נועלים נעלים מוקדם מדי זה עלול לגרום לבעיות אורטופדיות ו/או לצורך להשתמש במדרסים מיוחדים- האם זה נכון? תודה מראש

24/12/2002 | 14:33 | מאת: דר' אסא לב-אל

עבודות מחקר שנעשו במקומות בהם ניתן למצואהרבה ילדי יחפים הראו כי ילדים שלא היו להם נעליים סבלו הרבה פחות מבעיות בכפות הרגלים. מסכנה : נעלים מה שפחות . וכשקונים הן צריכות להיות מה שפחות מורגשות.

25/12/2002 | 08:36 | מאת: שירה

האם השמועה שאם נועלים נעלים מוקדם מידי - זה עלול לגרום לבעיות אורטופדיות ולצורך בשימוש במדרסים מיוחדים - הוא נכון?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים