שבוע 23 סקירה שניה חשד לPffd

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/03/2019 | 09:21 | מאת: אמיתי

בסקירת מערכות שניה הסתמן חשד לרגל קליטה בשמאל וכן עצם ירך שמאל קצרה מעצם ירך ימין ב8 מ''מ. מעוניין לדעת איזה טיפול יש בארץ לpffd? וכן אשמח למידע על המחלה והאם יש קשר בין קלאב פוט לpffd. שאר הסקירה הייתה בסדר. תודה

שלום, יכול להיות קשר בין הממצאים היות ומדובר באותה גפה אך מירב הסיכויים כי אין קשר. הטיפול בארץ הוא כמו ברוב העולם. השאלה היא מה דרגת וחומרת הבעיה, עם מבנה הירך תקין אז הטיפול קל יחסית ותוצאות מצויינות, במידה ומפרק הירך אינו תקין אז מדובר בבעיה קשה. אם החשד גבוה ניתן לעשות MRI בהריון להערכת מפרק הירך. בהצלחה ואשמח לראותו לכשיוולד.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים