נעליים ראשונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/12/2002 | 22:22 | מאת: דלית

לד"ר אסא לב-אל שלום רב בתי בת וחודשיים החלה ללכת כבר באופן רצוף. החלטנו, שעכשיו שהיא כבר ממש הולכת כי צריך לקנות נעליים. בשוק הנעליים קיימות נעליים שנראשות "צעד ראשון" והן של חברות שונות . המחירים הם בסביבות ה - 180 ש"ח. האם לדעתך יש הצדקה לנעלי "צעד ראשון" ? בנוסף מהבירורים השונים נאמרו לי כמה דברים שאני רוצה להתייעץ איתך עליהם. 1. לבתי רגל צרה. אחת המוכרות אמרה כי לרגל צרה עדיף נעליים עם שרוכים על מנת שיחזיקו את הרגל טוב יותר. מה דעתך ? 2. חלק מהנעליים הן רכות וחלק נוקשות יותר (הן בסוליה והן בחלק שעוטף את הקרסול). מה עדיף לשלב זה של התחלת ההליכה ? בתודה מראש ובברכת יום טוב דלית

17/12/2002 | 22:18 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

העקרון צריך להיות מה שפחות נעליים כלומר כל עוד אפשר רצוי להסתפק בגרבים ( בקיץ יחף) בהמשך אפשר להשתמש בגרבים עם סוליה ובהמשך נעליים שרצוי שיהיו הכי פחות מורגשות. כשתבואו לקנות נעליים של ממש חשוב לשמור על כמה כללים: 1. נעל גדולה לפחות במספר אחד מן הרגל . קופסת האצבעות צריכה להיות מרווחת . בית העקב צריך להיות די צמוד כך שכף הרגל לא תשוט . הסוליה גמישה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים