שבא אצבע כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/12/2002 | 15:34 | מאת: בן גרשון יוסף

בננו שבר 2 מאצבעות רגליו במשחק כדורגל .אצבע מספר 4 רוסקה. האבחנה היא שבר של 2 הגלילים המרוחק והאמצעי(מרוסק) פרוקסימלי ודיסטקלי טיפול שמרני ע"י קבוע בתחבושת עניבה לא הואיל לאחר 7 שבועות אין חיבור. עקב כאבים גובסה כף הרגל בגבס מגף ל3 שבועות. בננו נעזר בקביים לדריכה. מוצע ע"י האורטופד מיסמור ואוסטוטומיה של האצבע ובאם לא יעזור כריתת הגליל העליון לחו"ד נודה

15/12/2002 | 22:40 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא הצלחתי לצייר לי תמונה ברורה של המצב לא מבחינת הרגל ולא מבחינת צילומי הרנטגן כך שאני מתקשה לענות על שאלתך. .

16/12/2002 | 07:19 | מאת: בן גרשון יוסף

כאמור מדובר בשבר של אצבע 4 ללא איחוי(גליל מרוחק ואמצעי)מורכב או מרוסק. קיבוע בתחבושת עניבה לא הואיל אין כל איחוי מזה 7 שבועות. ולכו מוצע ע"י האורטופד ניתוח למיסמור אוסטוטמיה של השבר, ובאם לא יואיל כריתת הגליל העליון. לחו"ד

20/12/2002 | 21:18 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הפתרון המוצא הוא סביר . לא אוכל להרחיב בלי לראות את הצילומים

22/12/2002 | 07:23 | מאת: בן גרשון יוסף

תודה על התשובה. אני מבין שכריתת הגליל העליון, היא למעשה כריתת מחצית האצבע או יותר מהן ההשלכות העתידיות לגבי תנועת ואיזון כף הרגל במקרה זה למעט הנכות., והמום הנלווה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים