תרופה botex

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/12/2002 | 15:17 | מאת: רינה

שלום לך ד"ר שמי רינה, בני נולד עם שיתון מוחין קל, הוא צולע ברגל אחת ועובר פיזיוטרפיה אחת לשבוע, נודה לי שיש תרופה חדשה הנמנת בבית חולים "דנה" בשם botex שאלתי אליך, מה ידוע לך על התרופה? מי מקבל אותה. יתרונות וחסרונות. וכל מה שאתה יכול להוסיף כמו מה דעתך על תרופה זו? האם ישנם מחקרים שהוכיחו את יעילותה. בני בן ארבע וחצי. אשמח לתשובתך רינה

14/12/2002 | 16:10 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

BOTOX רעלן של חיידק הבוטולינום: (BOTulinum TOXin ) . ניתן בזריקה לשריר אותו רוצים להביא לרפיון. יעיל כ 6 חדשים ויש להזריק שנית. מאפשר לנצל את הזמן לפיסיותרפיה ושיפור תפקוד. התרופה ניתנת בעיקר לחולי שיתוק מוחין אך בהחלט גם למצבים אחרים בהם יש עוית כרונית של שריר ואף במצבים בהם רוצים להביא "שויון יחסי של מתח" . כן יש מחקרים המוכיחים את יעילות התרופה במצבים המתאימים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים