שימוש ברצועות פבליק....

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/10/2018 | 10:32 | מאת: מיכל

שלום רב, ביתי בת 3 וחצי חודשים, נמצאת עם רצועות פבליק מגיל 7 שבועות. באבחנה נכתב שרגל ימין 2A ורגל שמאל 2C. לאחר 3 שבועות עם הרצועות הוזמנו לביקורת והלכנו לאורתופד מומחה אחר שאמר שרגל ימין תקינה ורגל שמאל ב59 מעלות. המליץ לחודש נוסף. הייתי אצל אותו רופא השבוע לאחר חודש נוסף ברצועות. הרופא אמר שרגל שמאל הגיעה לנורמה אבל הוא ממליץ על חודש נוסף עם הרצועות במשך כל היום (למעט שעה ביום) כדי לשמר את מה שהשגנו עד עכשיו. הוא הראה לי בצילום שזה בעיקרון תקין אבל לא מושלם (לא שאני מבינה בכלל בדברים האלה) הןא גם אמר שהטיפול המינימלי עם הרצועות הוא 8 שבועות ואנחנו היינו 7. כאשר שאלתי מדוע להחזיק חודש נוסף אם תקין הוא אמר לי שזכותי לעשות מה שאני רוצה אבל הוא ממליץ על חודש נוסף. בסיכום כתב "רגל שמאל הגיעה לזווית תקינה, אך ממליץ על חודש נוסף ברצועות. אני ממש בלבטים. האם באמת צריך להחזיק עוד חודש? מיותר לציין שההתפתחות של הילדה נעצרת ופשוט חבל לי. מצד שני אני חוששת להרוס את מה שהשגנו עד עכשיו...

ברור שאיני יכול לתת תשובה מדויקת מבלי לראות את החומר אך את יכולה לעשות שבועיים טיפול מלא ואז שבועיים 16 שעות ביממה וביקורת נוספת. התפתחותה לא תיפגע בכל מקרה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים