כפות רגליים עקומות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/12/2002 | 12:04 | מאת: ג'נט

למומחים שלום רב. בגיל חצי שנה בדק אורטופד את ילדתי וראינו שכפות רגליה נוטות כלפי פנים מה שגורם לה לנפילות רבות. נאמר לנו ע"י הרופא כי הדבר יסתדר עם הצמיחה של הילדה לגובה ושנהיה במעקב כל שנה לערך. היום ביתי בת שנתיים ויש שיפור מזערי בנטיית הרגליים. היא עדיין נופלת הרבה. שאלתי האם הטיפול הנכון הוא לחכות? האם יש טיפול חלופי לתופעות אלו? ממה נגרמת התופעה הזו? בתודה וברכה ג'נט

09/12/2002 | 21:31 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

השאלה היא המדובר בכפות רגליים עקומות או כפות רגליים ישרות הפונות פנימה. אני מניח שמדובר באפשרות השניה . במקרה זה באמת לא עושים שום דבר עד גיל 7-8 ואז בוחנים את המצב שנית ובמידת הצורך מטפלים . הטיפול כאן הנו תיקון הפיתול על ידי ניתוח.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים