חולית פרפר וחשד להפרעה בתעלת שידרה.

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/12/2002 | 00:22 | מאת: הורה לילד בן 2

בני בן השנתיים סובל מחולשה של רגל ימין עם נטיה החוצה של כף הרגל. תשעורת בגובה טורקאלי. צילום רגיל אברציות ורטברליות. בנוסף ממצא שנראה כעצם החוצה בתעלת השדרה. האם המקרה הוא מקרה שכיח? האם יש סיבה לדאגה? האם אפשר לתקן זאת ע"י ניתוח?

08/12/2002 | 20:13 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כן מדובר בתופעה נדירה. השם שלה הוא דיאסטמטומיאליה. ומדובר בעצם בפיצול של חוט השדרה. אין מקום לניתוח אלא אם כן יש מה שנקרא חוט שדרה רתום (TETHERED CORD )

09/12/2002 | 15:02 | מאת: הורה לילד בן 2

ואם אין מקום לניתוח , אז אך איך ובאיזה צורה זה ישפיע על היתפתחות הילד?(דגילהתצליעה ברגל ואם בכלל המצב יחמיר) בהנחה שאין חוט שידרה רטום ואם תוכל בבקשה לענות על אותה שאלה במיקרה של כן חוט שידרה רתום. תודה רבה!!!!!!!

מנהל פורום אורתופדיית ילדים