בוטוקס + סד לרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/11/2002 | 09:23 | מאת: גיל

שלום, יש לי ילד בן שנתיים כיום ובגיל חמישה חודשים אובחן עם RT HEMIPARESIS. כיום הילד הולך ורץ אולם לא הולך נכון עם רגל ימין, דורך תחילה על האצבעות במקום על העקב. בבדיקה של אורטופד הומלץ על הזרקת בוטוקס לרגל. האם הבוטוקס מומלץ לטיפול והאם ניתן לעשות זאת גם ביד שכן ידו הימנית אינו מתפקדת כמעט? יש לציין כי כיום הטווחים שלו ביד וברגל מלאים. בנוסף, לבני יש גם סד לרגל מזה חודשיים וההליכה שלו שהיתה מאוד מגושמת השתפרה מאוד אבל הוא עדין לא משפר את צורת הדריכה שלו. כעבור כמה זמן ניתן להבחין בתוצאות לדעתך? תודה

25/11/2002 | 18:48 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

25/11/2002 | 18:50 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הבוטוקס יעיל לשחרור השרירים בקיבורת השוק ועלידי כך למנוע הליכה על קצה אצבעות ולאפשר לשריר להתארך. זו תגובה רצויה שתשפר את ההליכה. איני יודע על שימוש בבוטוקס בשרירי הידיים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים