פיסוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

24/11/2002 | 12:13 | מאת: עינת

בני כיום בן 3 חודשים, מהאולטרסאונד הראשון של פרק הירך (6 שבועות )התגלה בעיה בפיסוק, וקיבלנו הוראה להחתלה כפולה אך המצב לא משתפר, האם ניתן לעשות פיסיוטרפיה לבעיה? האם שחיה בברכה (עם הדרכה) יכולה להשפיע?. מה ההשלכות לעתיד במידה והמצב לא ישתפר. ותוך כמה זמן הוא עשוי להשתפר? תודה עינת

25/11/2002 | 18:44 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

החתלה כפולה היא חסרת ערך לחלוטין אחרי גיל 6 שבועות . לא ברור לי מהי הבעיה . אך אם מדובר בהתפתחות לא תקינה של מפרק הירך שיש לטפל בה, הטיפול לא יכול להעשות על ידי החתלה כפולה אלא על ידי חגורה עשויה לדבר. פיסיותרפיה ושחיה לא יעשו שום דבר.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים