הלוקס ולגוס / בוהן קלובה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/01/2018 | 22:22 | מאת: אמא

שלום רב, לבתי בת התשע יש עצם בולטת בבוהן רגל ימין, מה שקרוי הלוקס ולגוס או בוהן קלובה, היא אינה סובלת מכאבים כלל, אך לאחרונה נראה כי הבעיה מחמירה והעצם בולטת יותר. שאלתי היא: האם יש דרך לטפל בבעיה, או לפחות למנוע את החמרתה, שלא בעזרת ניתוח (שבו איננו מעוניינים בשלב זה בשל היות הבעיה אסתטית בלבד)? קראתי על סד שאמור לטפל בבעיה או למנוע החמרתה, אך הדעות על תרומתו חלוקות. אשמח לחוות דעת מקצועית. תודה רבה מראש!!

קיים סד לילה, אכן אין הוכחות ליעילותו אך אין מה להפסיד. ובאמת אם לא כואב אז לא מומלץ ניתוח בשלב זה בד"כ

מנהל פורום אורתופדיית ילדים