כפות רגלים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/11/2002 | 14:38 | מאת: אמא

ביתי בת 3 וחצי שנים. מאז החלה ללכת כפות רגליה פונות כלפי פנים. יש לציין שהיא רצה והולכת באופן חופשי, כלומר, לא נראה לי שזה מפריע לה. יחד עם זאת אני יודעת שליציבה לא נכונה ישנן השלכות רבות שמעבר לבעיה הקונקרטית. שני רופאים אליהם פנינו אמרו לנו שזה יסתדר לבד אבל זה לא מסתדר. האם יש צורך לטפל בבעיה (האם זאת בכלל באמת בעיה)? אם כן - מהן דרכי הטיפול לבעיה כזו? אני לא מצאתי רופא שנתן לי תשובה מספקת לשאלותי המון תודה וישר כוח

20/11/2002 | 21:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מנסיוני אמהות משתמשות במושג כפות רגלים פונות פנימה למצבים שונים . אני מניח שכוונתך היא שציר האורך שלכף הרגל בעת הליכה מצביע כלפי פנים. במידה שזה אמנם המצב התשובה ההחלטית היא לא לעשות כלום . הרגליים עוברות תהליך של שינוי צורה במשך שבע שמונה השנים הראשונות . בתקופה זאת פניה פנימה של הכפות עוברת לעיתיםקרובות תיקון עצמוני יש שיותר ויש שפחות.בסוף התקופה יש מקום לעשות הערכת מצב האם יש צורך בתיקון או לא. עד אז אפשר רק להזיק

21/11/2002 | 11:06 | מאת: אמא

מנהל פורום אורתופדיית ילדים