אצבע פגועה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/11/2002 | 09:48 | מאת: חגית-

שלום רב! בני כבן 20 נחתך באצבעו בכף יד שמאל ע" י סכין יפנית מחייל אחר. הגיד ביד נקרע לו והוא נאלץ לעבור תפרים. לאחר הוצאת התפרים לפני כחודשיים בערך הוא מרגיש נוקשות באצבע למרות שהוא מסוגל לכופף את אצבעו. כתבתי לכך לפני מספר ימים ורצית אינפורמציה למהלך הניתוח והפגיעה עצמה... לא הצלחתי בשום פנים ואופן לפענח את כתב היד של הרופא שניתח אותו משום שהוא היה מאד מאד לא קריא. אך בכל זאת אני מבקשת מהרופא אולי תוכל לומר לי כללית מה יכולות להיות הסיבות לנוקשות באצבע היא לא קלילה וגמישה כפי שהיתה לפני הפציעה. האם הוא חייב לעבור טיפול מסויים, האם זה כך צריך להיות זמנית, האם זה ישאר לו חלילה פגם זה כל חייו? אשמח לקבל פרטים בהתאם ותודה מראש - חגית.

13/11/2002 | 21:16 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הסיבה לנוקשות היא צלקות . זכרי האצבע כולה אינה אלא מעטפת עור ותת עור גידים ועצם. חתך בעור ותת עור מעטפת הגיד והגיד עצמו משאיר צלקת משמעותית . צלקת נוטה להתכווץ והתוצאה נוקשות. הדבר ישתפר עם הזמן אך יקח לכך הרבה זמן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים