CLUB FOOT

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/11/2002 | 08:12 | מאת: INBAL

בוקר טוב. שאלתי כבר מספר פעמים על נושא CLUB FOOT. אתמול לאחר בדיקה נוספת- יש לי שאלה מטרידה מאוד!!! תזכורת- בשבוע 15 בסקירה מורחבת לא גילו CLUB FOOT . בשבוע 22 גילו בכף רגל ימין. מאז עשיתי בדיקת מי שפיר ואקו לב שיצאו תקינות, וכן עוד מספר סקירות מורחבות אצל פרופסור מייזנר, ד"ר שלו, ד"ר משיח וד"ר דרייזן. כולם ראו בברור CLUB FOOT ברגל ימין בלבד- למרות שבמהלך הבדיקות הייתה תנועתיות מסויימת של מנח כף הרגל. אתמול עשיתי סקירה נוספת - שבוע 34 ,אצל ד"ר ענבר שבתחילת הבדיקה ראה CLUB FOOT דו צדדי!!! לאחר כחצי שעה לערך מנח הרגלים השתנה לפתע- ולכמה שניות לא היה זכר לCLUB FOOT וחוזר חלילה. האם יש לך הסבר לתופעה? אנחנו מאוד מאוד מבולבלים ולא יודעים האם זה CLUB FOOT חד/ דו צדדי??? האם אנחנו צריכים להכין עצמנו לגרוע מכל- דו צדדי? האם יש הבדל בדרך הטיפול או מידת ההצלחה של הטיפול בין CLUB FOOT חד או דו צדדי?? אודה לך על תשובתך המהירה. תודה רבה ענבל

11/11/2002 | 17:23 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

11/11/2002 | 17:27 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אודה ולא אבוש, נפלאות האולטרהסאונד המיילדותי נסתרו מעיני.בשבילי כף רגל קלוטה זה משהוא שלא רק רואים אלא גם ואולי בעיקר ממששים, שכן כף רגל נורמלית של תינוק יכולה על נקלה ללבוש מראית עין של כף רגל קלוטה . ההבדל בין נורמלית לקלוטה הנו בקשיחות של האחרונה. אשר לטיפול - אין הבדל בדרך הטיפול במחלה חד צדדית או דו צדדית.

12/11/2002 | 07:58 | מאת: INBAL

אני מודה לך מאוד על התשובה המהירה. תודה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים