נוזל במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/11/2002 | 10:22 | מאת: רחל לוי

בעקבות כאבים עזים של אחייני ברגל- אובחן עפ"י אורטופד כי קיים נוזל במפרק הירך הגורם לו לכאבים (בן 6 ) - אובחנה מחלה בשם פרפרס (אולי לא רשמתי נכון את השם ) אשמח לקבל אינפורמציה בנושא או מקורות שבהם אפשר לקרוא ולהבין את פשר המחלה תודה רבה

05/11/2002 | 13:47 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מחלת פרת

26/01/2003 | 09:44 | מאת: ש

לבני פרתס ברגל שמאל מזה כשנתיים וחצי, שהחלו בכאבים בירך. מזה יומיים יש לו קצת כאבים במפשעה בצד ימין. האם ייתכן שזה יכול להצביע על פרתם ברגל ימין? לדבריו הכאבים האלה שונים לחלוטין ובמקום אחר ממה שהיו כאשר התחיל הפרתס ברגל שמאל. לפני שבועיים עשינו צילום שגרתי למעקב המחלה ולא ראינו שום דבר ברגל ימין

05/11/2002 | 13:53 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מחלת פרתס פוגעת בילדי בני 4-12 . ראשיתה בנמק של העצם בראש עצם הירך. בעקבות הנמק מתחוללי שינויים של ריפוי הגורמים לשינויי מבנה בעצם. העצם הנתונה ללחצים מכניים משנה את צורתה. שינויי צורה אל של העצם גורמים לקיצור הגף להפרעה בתנועה ולכאב. הטיפול במחלה מיועד למנוע את שינויי הצורה של ראש עצם הירך. פרטים נוספים: http://www.chw.edu.au/parents/factsheets/perthesj.htm

מנהל פורום אורתופדיית ילדים