מתי להוריד גבס-דעות שונות?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/11/2002 | 10:37 | מאת: יובל

שלום אני אובד עצות. בני שבר את ידו וגובס מכף היד עד לכתף. נאמר לנו כי יהיה בגבס 4-6 שבועות. לאחר יומיים, בביקורת, נאמר לנו כי לאחר שבועיים הגבס יקוצר עד למרפק, ויורד לאחר 5 שבועות. היום עברו שבועיים, באנו לקצר את הגבס, אבל הרופא היום (רופא אחר) טוען כי אסור לקצר, ובכלל אפשר להוריד את הגבס כבר בעוד שבוע (ס"ה 3 שבועות)! מה עושים? יש לי העתקים של הצילומים, ואם צריך אשלח. תודה יובל

04/11/2002 | 20:46 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

משך הקיבוע נגזר על פי משךזמן החיבור המצופה. בילדים יש שני סוגי של שברים, האחד שנקרא הפירדות של האפיפזה והשנישנקרא שבר ענף ירוק שדי בשלשה שבועות על מנת שיתחברו. במקרה שלך כנראה שיש חילוקי דעות לגבי זיהוי סוג השבר. אם רצונך לשלוח העתקים של הצילומים התקשר ל 04 6802040

05/11/2002 | 10:58 | מאת: יובל

אני מודה לך על תשובתך! האם יש אפשרות לשלוח את הצילומים בדואר אלקטרוני? יש לי העתקים דיגיטליים שלהם. יובל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים