צליעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/11/2002 | 10:14 | מאת: אבי

ביתי בת 6 החלה לצלוע ובנוסף חומה עלה ל- 38.6. בבדיקת דם כדוריות 15,000 ושקיעה 33. בתחילה לא רציתי לבצע צילום עקב קרינה ומכיוון שהבנתי שניתן לבצע אבחנה ע"ס USאולם האורתופד טען שלא ניתן לראות הכל ב- US. בצילום רנטגן לא נמצאו ממצאים. ונשלחנו בכ"ז ל- US. לכל אורך הטיפול (במר"מ ובמיון) דיברו על אפשרות של אישפוז ולבסוף נשלחנו הביתה. שאלתי היא מה הגורמים לצליעה ומהם הסיבוכים שעלולים להגרם עקב אי טיפול בבעיה זו ? תודה אבי

04/11/2002 | 20:42 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

יש מספר רב של גורמים לצליעה החל בדלקת של המפרק (חיידקית , שיגרונית, תגובתית או חולפת ) שבר, גידול, נמק של העצם,דלקת זל העצם אפילו אפנדיציטיס . תבין איפוא שאין דרך לענות על שאלתך כל עוד לא ממקדים את הבעיה .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים