רגליים נוטות פנימה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/10/2002 | 18:08 | מאת: אמא של

שלום, לילדתי בת השנתיים רגליים שנוטות פנימה. היינו אצל מספר רופאים שאמרו שזה מצב מוכר ושיעבור לבד עד גיל 10.... הטענה היא שמפרקי הירך שלה גמישים מאד כלפי פנים וזה גורם לישיבת W ולהטיית הרגליים פנימה. שאלתי היא - האם מצב כזה הוא באמת תופעה מוכרת ושעוברת ללא טיפול ? אני מאד דואגת שעוד כמה שנים יתברר שהיה צריך פיזיוטרפיה או טיפול אחר... תודה רבה מראש !

31/10/2002 | 07:01 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אכן מדובר בתופעה מוכרת שבה יש פיתול פנימה של עצמות הירך /או השוק או שניהם. במהלך השנים הראשונות לחיים ( עד גיל 7-8 ) חל תיקון עצמוני . עם זאת לעיתים התיקון אינו מלא והילד ממשיך ללכת עם כפות רגליים הנוטות פנימה. אין לכך טיפול כך שאין לך מה לדאוג. אם רוצים לתקן זאת ניתן הדבר לעשותו רק בניתוח .

31/10/2002 | 16:12 | מאת: אמא של

תודה על התשובה המהירה. האם פיזיוטרפיה או פלדנקרייז יכולים לזרז את התיקון ?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים