כאבים בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/06/2001 | 12:56 | מאת: MINA

שלום לבני בן ה הארבע וחצי יש מדי פעם כאבים בכף הרגל. זה תמיד באותו רגל. הכאב נימשך בין כמה דקות ל חצי שעה. האורטופד שהיתי אצלו אמר לי שהוא לא יודע מה זה יכול להיות ואין מה לעשות אולם קשה לי לקבל תשובה כזאת כאשר כף הרגל שלו כואבת זה מלווה בבכי והוא מתלונן שקשה לו לדרוך עליה. תודה על תשובתך

13/06/2001 | 23:11 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום, מנסיוני, ילדים אינם מתלוננים "סתם" לרוב. לכן, אני מתייחס תמיד בכובד ראש לתלונות על כאב, בעיקר אם הן חוזרות ונישנות באותו איזור. עם זאת, לעיתים בכל זאת לא ניתן להגיע לאבחנה מדוייקת. ממכתבך ניתן להבין שהתלונות ממוקדות באותו איזור והן מופיעות לסירוגין. אני סבור שהבירור צריך לכלול בדיקה גופנית וקרוב לודאי גם צילום רנטגן. בתלות בממצאים ניתן לשקול גם ביצוע מיפוי עצמות. אגב, ילדים בגיל זה עדיין לעיתים אינם מסוגלים למקם את הכאב ויש לבדוק את הגפיים לכל אורכן. בברכה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים