שאלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/06/2001 | 09:19 | מאת: ציפי

לד"'ר למדן שלום בתי בת ה- 3, נבדקה אצל אורטופד ונאמר לי שיש לה פלטפוס, לקחתי אותה לבדיקה נוספת אצל אורטופד ילדים והוא אמר שאין לה פלטפוס, אלא כף רגל גמישה. א. האם יש דבר כזה. ב. כפי שאני רואה כף רגלה שטוחה מאוד (כמו פלטפוס). ג. האם יש קשר לכך שיש לה רגלי X (ברכיים נוגעות זו בזו). ד. מה עלי לעשות להמשך בירור. תודה מראש.

13/06/2001 | 23:17 | מאת: ד"ר רון למדן

לציפי שלום, ראשית, על מנת לקרוא ביתר הרחבה על הנושא אנא פיתחי כתבה שלי באתר האורתופדיה של דוקטרוס. אני סבור שמרבית שאלותיך תבאנה על פתרונן. בניגוד למחשבה שרווחה בעבר, רגל עם פלטפוס גמיש אשר איננה כואבת ואשר מסוגלת "ליצור" את הקשת האורכית בעת עלייה על קצות הרגליים הינה נורמלית ואינה מצריכה כל טיפול. תופעה זו אכן גם יכולה להופיע עם רגלי "X" שלרוב חולפות בהדרגה עם השנים. אם האורתופד התרשם שכף הרגל גמישה וללא עיוות אין צורך בטיפול כלשהו ומומלץ להמתין ולחזור על הבדיקה בעוד כשנה. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים