מחלת סוור'ס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

30/12/2015 | 22:06 | מאת: אפ

שלום, בני בן 9 וחצי, בריא בדכ ופעיל ספורטיבית. לפני השלושה שבועות החלו כאבים בקרסול ימין בזמן הליכה. במנוחה תקין. בבדיקה אצל אורטופד ילדים אובחן כמחלת סוור'ס. נשלחנו לנוח. במקביל ליצר ביטחון בדיקות דם וצילום. הכל יצא תקין. יחד עם זאת כבר 3 שבועות ללא שיפור. האורטופד המטפל אמר שאם לא נראה שיפור כלשהו בשבוע הבא יפנה ל mri. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים? מה ניתן לבדוק ב mri שלא בצילום רנטגן? תודה

זוהי תופעה נפוצה של גירוי בקצה העקב אצל ילדים, קודם כל להימנע מהליכה יחפה ולשים עקבי סיליקון בנעליים ואם נמשך לאחר מכן אז להידק שוב אצל אורתופד ילדים. בד"כ אין צורך בבדיקות נוספות אך לעיתים כן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים