איזה מזרן מתאים?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/10/2002 | 16:47 | מאת: דיקלה

דר' רון למדן היקר שלום רב ראשית כל ברצוני להודות לך על העבודה וההשקעה המסורה והרבה.יישר כוח!! בני הוא בן שנתיים וחודשיים ואנו רוצים להעביר אותו ממיטת תינוק למיטת נוער השאלה שלי איזה מזרן מתאים לו מבחינה בריאותית. אני שומעת מצד אחד את אלה שמצדדים במזרני קפיצים למינהם עמינח סימונס וכו' ומצד שני יש אסכולה שאומרת שצריך מזרני ספוג כמו שאנחנו יישנו עליהם שהיינו קטנים. האמת שאני בילדותי ישנתי על מזרון ספוג והרגשתי מצוין ואין לי שום בעיות גב. אבל היום יש יותר מחקרים וידע בנושא והייתי מבקשת לדעת על מה אתה ממליץ מבחינה בריאותית. תודה רבה כל טוב שבת שלום דיקלה.

25/10/2002 | 18:24 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אין יותר מחקרים וידע . מזרון לא מזיק לגב. אוכלוסיות הישנות על הקרקע סובלות פחות מכאב גב מאוכלוסיות במדינות מתועשות לא בגלל המצע אלא בגלל שוני בדרכי השגת הפרנסה. אין טעם להשקיע במזרון עם תוחלת חיים של 10 שנים אם בלאו הכי תצטרכי להחליפו בעוד 4 שנים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים