בן שנה לא זוחל על שש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/07/2015 | 20:31 | מאת: שרון

היי, הבן שלי בן שנה וחודש עדיין לא מתיישב לבד ולא עומד וזוחל על שש. כשמושיבים אותו מתיישב יציב וטוב, לא זוחל גחון קדימה אך כן אחורה ומסתובב על ציר גם בגחון וגם בישיבה. אובחן בהיפוטוניה וגמישות יתר אצל נוירולוג התפתחותי. מטופל בפיזותרפיה בהתפתחות הילד אך אני עדיין מודאגת מאוד. הבנתי שלזחילה על שש אין כל כך קשר לגמישות ולטונוס הנמוך, האם זה נכון? האם יש מקום להתייעצות נוספת?

07/07/2015 | 11:38 | מאת: טל

הי שרון עד שהרופאים יענו לל אוכל לספר לך מניסיוני, של זחילה על שש בהחלט יש קשר להיפוטוניה. בני הבכור היפוטוני בדרגה קלה והוא איחר לעלות על 6, מדובר אצלו בעיקר בחגורת כתפיים חלשה והיא חשובה מאד בזחילה על 6.

נשמע כמו עיכוב קל בגדר הסביר בכל מקרה הוא כבר מטופל ורק סבלנות הכל יהיה בסדר

מנהל פורום אורתופדיית ילדים