אוסטואיד אוסטאמה בן 3.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/01/2015 | 19:03 | מאת: ליאת

שלום רב. הבן שלי בן 3.5 בריא בדרך כלל, סבל בחודשים האחרונים מכאבים ברגל ימין ,מתחת לברך. הכאבים הם כמעט יומ יומיים בעיקר בלילה. עליי לציין שהוא לא צולע אבל אחרי הליכה ממושכת הוא שוב מתלונן על כאבים. לאחר שערכנו צילום התגלה ממצא בשם אוסטואיד אוסטאמה . הרופא טען שיכול להיות שזה יעבור לבד לקראת גיל ההתבגרות או אופציה ניתוחית להסרת הנגע. השאלה שלי האם מומלץ כן ללכת על אופציה ניתוחית? האם יש סיכונים ספצפיים לניתוח מסוג כזה בגיל כזה? האם כדאי להמתין עוד כמה חודשים ואז לבצע שוב בדיקה אולי זה יעלם לבד בתקופה קצרה? תודה.

אם אכן זהו הממצא אז בד"כ הוא חולף מעצמו תוך שנתיים-שלוש, במידה ומאוד כואב צריך לראות את מיקומו המדוייק אך כיום אם אפשר עדיף להימנע מניתוח אם אפשר לצרוב אותו תחת CT (תלוי במיקומו המדוייק)

מנהל פורום אורתופדיית ילדים