דלקת מוצא הגיד אצל ילדה בת 12

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/12/2014 | 14:30 | מאת: רותי

שלום רב, בתי בת 12 ומזה שנים מגיל 5 בערך סובלת מכאבים באיזור התחתון של הברך, זה התחיל ברגל שמאל ועכשיו זה בשתי הרגלים ובאיזור המרפק. כל השנים אמרו לנו כאבי גדילה ובשנת 2011 הומלץ לה ללבוש גרב אלסטית על הברך, לאחרונה הגענו שוב לאורטופד ושוב הוא אמר את המנטרה -כאבי גדילה- כבר למעלה מחצי שנה יש לה מחזור ולדעתי היא סיימה את הגדילה המשמעותית - כשהתקוממנו נגד האבחון הוא אמר יש לה דלקת במוצא הגיד, שזה הגיוני כי המקום מאד חם בזמן האקוטי. הוא הורה לה לשתות "נורופן" פעמיים ביום למשך 5 ימים ולהמנע מספורט וכן טיפולי פיסיותרפיה. שאלתי היא מאין נובעת דלקת כזו? האם הטיפול הזה אפקטיבי? והאם יש לך רעיונות שונים לטיפול. תודה רותי

הבעיה היא שכיחה לגילה ומופיעה בד"כ בשלב הגדילה המהירה ולאחריה, הטיפול הוא אכן בירכייה, פיזיותרפיה ובמידת הצורך מנוחה מפעילות. תרופות רק במקרה חמור. קרוב לודאי שזה יעבור במהלך השנתיים הקרובות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים