club foot

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/10/2002 | 00:23 | מאת: רונית

שלום, בתי נולדה עם club foot ברגל שמאל (הדבר היה ידוע עוד מסקירת המעכרות שבצעתי ובעקבות זה ביצעתי דיקור מי שפיר שיצא תקין) לאחר הלידה גובסה רגלה ומזה חודש וחצי אחת לשבוע מוחלף הגבס. נאמר לי ע"י הרופא המטפל כי יתכן ורגלה תהיה דקה יותר מהרגל השניה ויתכן כי מידת הנעליים שתנעל תהייה שונה מרגל ימין לרגל שמאל. בביקורי האחרון נאמר לי כי הרגל התקדמה יפה מאוד והיא נראית נורמלית,אבל עדין צריך להמשיך לגבס ויתכן שבעתיד תזדקק לניתוחון בגיד. האם לאור הניתונים אפשר לוותר על הגבס ולטפל בטיפולים חלופיים להארכת הגיד כמו פיזוטרפיה למשל ובכך לנסות ולמנוע את השוני בין הרגליים? אודה על תשובתך ענין זה מדיר שינה מעיני!

17/10/2002 | 08:26 | מאת: INBAL

רונית בוקר טוב שמי ענבל ואני בחודש שמיני- גם אצל העובר שלי גילו CLUB FOOT ברגל ימין. חקרתי את כל נושא התופעה לעומק, ואף ניפגשתי עם מספר הורים שלהם ילדים בגילאים שונים עם אותה התופעה. ממה שהבנהתי תמיד הרגל עם הCLUB FOOT תהיה יותר דקה למטה- ואף ראיתי זאת במציאות אך ככל שהילד גדל זה פחות נראה לעין כי הרגל מתפתחת ומתעצבת. ההורים גם אמרו לי שבאמת מידת הנעל לא זהה אך מרביתם פתרו זאת בעזרת מדרסים. במידה ויהיו לך שאלות את מוזמנת לפנות אלי: [email protected]

20/10/2002 | 00:44 | מאת: רונית

לד"ר אסא לב-אל שלום, כאמא אנני יכולה לקבל כמובן מאליו את התשובה שזהו הטיפול היחידי ואין אלטרנטיבות נוספות לטיפול בגידים מקוצרים ושהפתרון היחידי הינו גבס לאורך זמן וניתוח, והתוצאה של הטיפול הינה רגל דקה יותר מהשניה וכף רגל קצרה יותר מהשניה. האם בעקבות הגבס ולאורך זמן יתכן והרגל תתקצר מהרגל השניה או תארך מהרגל השניה? האם יתכן שמדובר בגנטיקה ? והאם טיפולי פיזיוטרפיה הינו טיפול מפוקפק ואינו יכול לעזור בהארכת גידים? ןלבסוף אם החליט להפסיק לבתי את הגיבוס של הרגל ובגיל ארבע חמישה חודשים נבצע ניתוח להארכת גידים כפי שהמליץ הרופא האם יגרם נזק לרגל? מודה על התייחסותך למקרה! ולענבל במידה ואת קוראת את ההודעה תודה על האינפורמציה אני אצור קשר בהקדם!-

17/10/2002 | 12:46 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

השוני בין הרגליים אינו תולדה של הטיפול אלא תולדה של המחלה. הטיפול אותו מקבלת ביתך הנו טיפול מקובל בשיטה בדוקה ומוגדרת עם תוצאות טובות ואיני מבין למה לך לחפש תחליפים מפוקפקים.

17/10/2002 | 12:50 | מאת: INBAL

שלום האם לכל תינוק שנולד עם כף רגל קלוטה תהיה אותה בעיה בגלל אורך הרצועות והגידים השונה מהרגל הבריאה?

17/10/2002 | 12:51 | מאת: INBAL

שלום האם לכל תינוק שנולד עם CKUB FOOT יהיה שוני בגודל כף הרגל בגלל אורך הרצועות והגידים השונה מברגל רגילה? תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים