תחילת עמידה.

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/10/2002 | 13:32 | מאת: יובל

שלום, אני אב לתאומות בנות עשרה חדשים.אחת מהן כבר עומדת כמה זמן וזה עבר די בסדר (למעט נפילות קלות). אך אחותה שזה עתה מתחילה לעמוד קצת מדאיגה אותנו. היא נעמדת כשהיא דוחפת עם רגל ימין ואילו את רגל שמאל היא גוררת ולעיתים נעמדת עליה כשהיא עדיין מסובבת - דהיינו, היא נעמדת על גב כף רגל שמאל ולא על כריות הדריכה. זה נראה נורא ואנו דואגים מייד לתקן לה את זה. בכלל כף רגלה השמאלית נראית קצת יותר חלשה (זזה בזמן שהיא נעמדת) ואולי גם קרסולה השמאלי פחות מלא/שמן. גם כשהיא זוחלת, שמנו לב עכשיו, היא זוחלת כאשר כפות רגליה מסובבות פנימה ולא החוצה כמקובל. היות ולאמה יש זכרונות קשים מעצמה על תרגולי הליכה כואבים וכו' בשל רגלים עקומות כשהייתה קטנה, אנחנו די מודאגים. מה לעשות? לתת לה לעמוד איך שנוח לה? לתקן/ לא לתקן (אני לא מבטיח שאוכל לעמוד בגזירה כזו - זה נראה נורא!). לעכב אותה מלעמוד? תודה מראש, יובל.

14/10/2002 | 19:02 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הנקודה החשובה ביותר היא שגם ביתך ה"מפגרת" נמצאית בדיוק במקום הנורמלי של ההתפתחות המוטורית . תהליך זה קורה תוך כדי"הבשלה"של תאי עצב, באותו חלק של קליפת המוח האחראי על הפעילות המוטורית ולצורך זה חשוב שיקבלו את המשוב התחושתי מן הפריפריה .לשם כך עליה לעשות את השגיאות שלה, את הנפילות שלה ואת ההתעקמויות שלה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים