תוצאות בדיקת us פירקי ירכיים לתינוקת בת 6 שבועות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/09/2014 | 23:42 | מאת: שיר

שלום, עשיתי לביתי השנייה אולטרסאונד פירקי ירכיים לפני שבוע ,היא בת 6 שבועות להלן תוצאות הבדיקה: פרק ירך ימין: זוית אלפא 66 מעלות זוית ביטא 54 מעלות גג סחוסי וגג גרמי במבנה תקין זוויות אלפא ובטא תקינות מתאים לסוג 1A פרק ירך שמאל: זוית אלפא 51 מעלות זוית ביטא 70 מעלות זווית הגרמית מעוגלת ללא דחיקה משמעותית של הגג הסחוסי מתאים לסוג 2A(+) ביתי הבכורה,אחותה טופלה בכרית פיסוק. אשמח להבין מה תוצאות הבדיקה אומרות? מה אומר סוג A1, A2? האם יש צורך בטיפול או רק מעקב( פשוט יש לי תור לאורטופד עוד לא מעט זמן ומניסיוני כל יום הוא קריטי לטיפול ) לתשובתך אודה

צד ימין תקין, צד שמאל בעיכוב התפתחותי קל, אם הבדיקה הגופנית תקינה אז מעקב בלבד ואם לא אז יש צורך בטיפול, בלי לחץ

מנהל פורום אורתופדיית ילדים