בעיה במפרק ירך אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

29/07/2014 | 22:51 | מאת: נטלי

ד"ר זינגר שלום וברכה, לפני יומיים עשיתי אולטרסאונד מפרקי ירך לבתי בת השלושה וחצי חודשים, והרופא אמר שיש לה בעיה באחת הרגליים, ולכן צריך לשים לה רצועות פבליק. לאחר הבדיקה הלכתי להתייעץ עם רופא נוסף, שגם הוא ביצע לה את הבדיקה וגם לטענתו יש לבתי את הבעיה, אך הוא המליץ לשים כרית פיסוק (לטענתו הוא עובד רק עם כרית פיסוק ולא עם רצועות פבליק). רציתי להתייעץ איתך על איזו דרך טיפול אתה ממליץ? מהי לדעתך דרך הטיפול האופטימלית שתרפא את בתי? ושאלה נוספת- האם זהו שלב קצת מאוחר לטיפול בבעיה? אשמח לדעת גם אם הטיפול משפיע על ההתפתחות המוטורית של התינוקת. בכבוד רב, ובתודה רבה מראש, נטלי.

שלום לך, איני יודע כמובן את חומרת הבעיה אך בגילה עדיף טיפול ברצועות תוך מעקב וביקורות צמודות. זהו גיל טוב לטיפול ולא מאוחר מדי. אין עיכוב משמעותי ומה שיש היא תשיג מהר בסוף הטיפול. בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים