סויה כן או סויה לא?

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

20/07/2005 | 12:45 | מאת: משה

מה אומרים כאן על זה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3115232,00.html תודה

20/07/2005 | 15:22 | מאת: איריס

3 דברים: 1) הסיפור על הסויה וההורמונים כבר הופיע הרבה, התעניינתי בזה ושמעתי מאנשי מקצוע שצריך להבחין בין סויה מותססת ובין סויה לא מותססת, כאשר סיכונים שנמצאים בסויה לא מותססת מנוטרלים ע"י תהליך התסיסה. סויה מותססת אפקטיבית נגד סרטן (סויה מותססת זה מוצרי מיסו, טמפה). סויה לא מותססת היא הבעייתית. 2) זה מעניין שלא מזכירים את הסויה המהונדסת. משרד הבריאות לא מסכים לסמן מוצרים מהונדסים כדי לא לפגוע במסחר עם ארצות הברית, ולא מציינים בכלל שרוב הסויה בישראל מגיעה מארה"ב ולכן סיכוי סביר שאנשים אוכלים הרבה סויה מהונדסת, ואני מדברת גם על שוקולד שמכיל לציטין סויה למשל. זה נמצא בהמון מוצרים. למרות שהתגלו בעיות בהנדסה גנטית וגם ספיציפית בסויה מהונדסת (פגיעה בערך התזונתי וזה ענין לפורום אחר, זה נושא גדול בפני עצמו), לא מדברים על זה. 3) וחלב הוא לא הורמונלי? הפרות בישראל מקבלות הורמונים ואנטיביוטיקה, וכל זה נכנס לטונות של מוצרי חלב שנצרכים על ידי ילדים קטנים- אז זה בסדר שהם יאכלו את ההורמונים הסינתטיים האלה, הבעיה היא דווקא בהורמונים הטבעיים שיש בסויה? מחקר של ארגון הבריאות העולמי שפורסם רק לפני זמן קצר הראה שמוצרי חלב גורמים לאקנה, בגלל שהחלב רווי הורמונים. האם משרד הבריאות מודע למחקר הזה? בוודאי, זה פורסם בארץ. אז למה לא ממליצים להגביל צריכת חלב? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3105701,00.html

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן