סחיטת עשב חיטה
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
שאלה מאוד חשובה: האם יש חשיבות מיוחדת לסחיטת העשב דווקא במסחטה המיוחדת והמאוד מסורבלת ויקרה או שניתן לטחון עם מעט מים בבלנדר ואז לסנן את הסיבים ולשתות? עד כמה מאבד העשב מערכו התזונתי בהשוואה למיץ הקפוא למשל? תודה רבה.
שלום דנה, הבלנדר לא ממש סוחט את המיץ מעשב החיטה. אם כבר, אז אולי ניתן לנסות במטחנת בשר. עם זאת, תאמיני לי שחייך יהיו קלים הרבה יותר מבחינת ההתעסקות והלוגיסטיקה אם תסחטי את המיץ במסחטה המיועדת לכך. מעבר למסחטה המתכתית הכבדה, יש כיום בשוק גם מטחנה קלה וגם פחות יקרה מפלסטיק. לגבי הקפוא, אם הם מקפיאים אותו זמן קצר לאחר מיצויו, הרי שכמעט אין איבוד ויטמינים. לגבי האנזימים, למיטב הבנתי יש בקפוא איבוד של 20% לעומת הטרי. בברכה, גובי