סרטן הרחם

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

07/05/2005 | 01:21 | מאת: אניס

קרובת משפחה אובחנה כחולת סרטן הרחם בדרגה מתקדמת של המחלה. כרגע היא עוברת כימו והאם ישנם אמצעים נוספים בהם ניתן לעזור לטיפול בסוג הסרטן המסויים הזה ולהקלת תסמיני הטיפול הכימותרפי? תודה מראש

07/05/2005 | 11:26 | מאת: אניס

מדובר בבת 54 הסובלת גם מבעיות לב. הגידול התגלה לפני פחות מחודשיים ולא היו גידולים קודמים. איך ניתן לשכנע חולה לנסות במקביל לטיפול הרפואי הרפואי גם דרך אלטרנטיבית? ושוב תודה מראש על התשובות ועל הפורום החשוב הזהה.

07/05/2005 | 11:48 | מאת: שלמה גוברמן - גובי

שלום אניס, בהנחה שהבחירה היא טיפולים קונבנציונאליים, כמובן שמאוד חשוב לשלב טיפולים אלטרנטיביים במהלך טיפולים אלה. טיפולים אלטרנטיביים יכולים למזער נזקים הנגרמים כתוצאה משימוש בטיפולים הרעלניים, למנוע קריסה של המערכת החיסונית, ובו זמנית גם להעצים את האפקט של תרופות כימותרפיות שונות וטיפולי קרינה. >>"איך ניתן לשכנע חולה לנסות במקביל לטיפול הרפואי הרפואי גם דרך אלטרנטיבית?" -- אין תשובה פשוטה! לעיתים ניתן לקשר את המטופל/ת עם אנשים אחרים שהשתמשו בטיפולים אלטרנטיביים. ניתן אולי לרכוש עבורם ספר או שניים אשר קריאתם תחזק בהם את האמונה בדרך זו. יש מספר ספרים טובים שנכתבו בנושא גם בשפה העברית.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן