סוכרים
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
קראתי בפורום שסוכרים זהו מזון לסרטן האם זה כולל סוכרים טבעיים כגון שיש בפירות , בדבש וכו
שרה שלום, אכן סוכר נמצא כמעודד ומזין סרטן, ורצוי לחולי סרטן להתנזר מסוכרים כמו גם להקפיד לא לאכול מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה מדי, במיוחד לא על קיבה ריקה, וזאת כדי לא להקפיץ את רמת הסוכר בדם לרמות גבוהות. כמובן שמומלץ להתנזר לחלוטין מצריכה של סוכרים מזוקקים וממתיקים מלאכותיים. לשאלתך מה בנוגע לסוכרים טבעיים במזון, הרי שהדיעות חלוקות תלוי באסכולה של המטפל. אני נמנה עם אלה אשר ממליצים למטופלים לא להתנזר מירקות ופירות אשר נמצאו בעלי תכונות אנטי-סרטניות מובהקות רק בגלל מתיקותם. בין אלה נכללים: גזר, ענבים סגולים, סלק, פאפיה, רימונים, פטל, תות שדה, קיווי, תפוחי עץ, תאנים ועוד... יש דיאטות אנטי-סרטניות מפורסמות ומוצלחות אשר ממליצות להשתמש בירקות ופירות אלה כולל במיצים. אני חושב שכדאי לעשות זאת בחכמה. למשל, לא הייתי ממליץ לשתות כוס שלמה של מיץ ענבים סגולים ובטח לא על קיבה ריקה. נכון יותר יהיה לערבב מיץ ענבים עם אגסים ותפוח סמית'. כך גם משיגים את התועלת מהענבים (וגם מהשניים האחרים) ובמקביל התפוח והאגס מנטרלים את המתיקות הגבוהה של הענבים. גם לא ממליץ לשתות כוס מלאה של מיץ סלק אלא לערבב עם ירקות ירוקים ו/או גזר ותפוח סמית. דעתי האישית היא שכאשר משתמשים בחומרים טבעיים שהם ציטוטוקסיים לתאים הסרטניים, לא מאוד נורא אם בו זמנית משתמשים במעט סוכר. אתן דוגמא: פאו ד' ארקו הוא תה אנטי-סרטני מובהק שאגב אני ממליץ מאוד למטופלים לשלב אותו בפרוטוקול שלהם. יעילותו של פאו ד' ארקו היא בעלת תלות במינון (חוזק התה). כלומר, במינונים גבוהים (תה חזק) רואים תוצאות טובות יותר. כאשר מטופל שותה תה זה במינון חזק של 5 כפות לליטר מים, המתקתו במעט מולסה טבעית, דבש טבעי טהור או מיץ תפוחים טבעי עוזרת לשפר את טעמו של התה החזק. במצב כזה כאשר מטופל צורך צמח אשר ניחן בתכונות אנטי-סרטניות חזקות וגורם לאפופטוזיס של תאים סרטניים, אני אישית פחות חושש מהמעט סוכר טבעי שנתלווה לו. הנ"ל לא בהכרח נכון לסוגי תאים או צמחים אחרים שעובדים על מנגנון אחר ולא של הריגת תאים סרטניים. כל דבר צריך אם כן לשקול לגופו של ענין. אני מעתיק עבורך ועבור שאר משתתפי הפורום קטע מתוך ספרי העוסק בנושא הסוכרים: ***************************************************************************************** לקוח מתוך הספר "סרטן אפשר לנצח" אוקטובר 2004 כל הזכויות שמורות למחבר: שלמה גוברמן © ***************************************************************************************** סוכר מזין ומעודד סרטן!!! כל התאים זקוקים לגלוקוזה כדי להתחלק, אולם תאים סרטניים צורכים פי 5-4 יותר סוכר מתאים בריאים. למעשה תאים סרטניים לא יכולים להתרבות ללא סוכר. חתן פרס נובל Otto Warburg, Ph.D גילה כבר לפני יותר מ- 70 שנים, כי חילוף החומרים של תאים סרטניים שונה במהותו מזה של תאים בריאים. הוא גילה כי תאי סרטן הם בעלי גליקוליזה א-נרובית. כלומר הם צורכים מעט מאוד חמצן והרבה סוכר. תוצר לוואי של תהליך הזנה זה של תאים סרטניים בסוכר הוא חומצת חלב, המגיעה רובה ככולה לכבד. המרה זו של גלוקוזה לחומצת חלב (לקטאט) ואח"כ שוב לגלוקוזה, גורמת לרקמות סרטניות להיות בעלות חומציות גבוהה, וגם לעייפות יתר של החולה. חילוף חומרים לא יעיל זה גורם ליצירת 2 יחידות ATP (אנרגיה) מיחידת סוכר אחת, לעומת יצירת 38 יחידות ATP מחמצון אירובי יעיל של גלוקוזה. משום כך חולי סרטן בשלבים מתקדמים (עם מסת גידול גדולה) מצליחים להשתמש רק ב 5% מהאנרגיה הנמצאת במזון. הסרטן מבזבז אנרגיה. יותר מכך, תאים סרטניים, המתחלקים (מתרבים) בקצב גדול בהרבה מזה של תאים בריאים, זקוקים ליותר אנרגיה לשם כך, והם גוזלים אנרגיה יקרה זו מרקמות בריאות. החולה הופך לעייף יותר וסובל מתת תזונה. מחקר ב 68 עכברים, שבתנאי מעבדה יצרו אצלם סרטן שד, ואשר חולקו ל 3 קבוצות, הראה כי העכברים שהוזנו בדיאטה עתירת סוכרים שגרמה אצלם להיפרגליקמיה שרדו זמן קצר יותר מהעכברים שהוזנו בדיאטה דלת סוכרים. אחרי 70 ימים, 8 מתוך העכברים בקבוצה ההיפרגליקמית שרדו לעומת 16 עכברים ששרדו בקבוצה עם גליקמיות בתחום הנורמה , ו- 19 מתוך 20 ששרדו בקבוצה בעלת גליקמיות נמוכה. התוצאות מרמזות לנו, כי ווסות של צריכת סוכר, הוא המפתח להאטת הגדול של גידולי שד. מחקר שערך המכון הלאומי לבריאות הציבור והגנת הסביבה בהולנד ואשר ערך 4 שנים, (National Institute of Public Health AND Environmental Protection) השווה בין 111 אנשים עם סרטן המרה לקבוצת ביקורת. נמצא כי הקשר בין סיכון לחלות בסרטן, לבין צריכת סוכר היה גדול פי 2 בקבוצה של חולי הסרטן. יותר מכך, מחקר אפידמיולוגי שנערך ב-21 ארצות מפותחות (אירופיות, צפון אמריקה, יפן ועוד) ואשר עקב אחרי תחלואה ותמותה, הראה כי צריכת סוכר היא גורם סיכון חזק, התורם לשיעורים גבוהים של סרטן השד, בעיקר בקרב נשים מבוגרות. המטרה אם כן, היא לא לנטרל סוכר או פחממות לחלוטין. זוהי גם מטרה בלתי אפשרית, מה גם שאנו יודעים כי יש פריטי מזון בריאים, שלמרות מתיקותם או הגליקמיות היחסית גבוהה שלהם, הם גם מכילים בתוכם חומרים אנטי- סרטניים יעילים. המטרה עבור חולה סרטן, היא להשתדל לפקח על רמות הגלוקוזה בדם, כך שלא תהיינה גבוהות מדי. מעבר לזאת, יש כמובן צורך להתנזר לחלוטין מסוכרים מזוקקים ופחמימות ריקות. ולכן, כדאי מאוד לחולה סרטן להתנזר מכל הסוכרים למעט הבאים: סטיביה ככל הנראה הממתיק הבריא והבטוח ביותר. סטיביה הוא צמח אשר מתיקותו גדולה פי 100-30 מזו של סוכר. הצמח מגיע במקור מפראגוואי, ושימש שם את הילידים במשך מאות שנים להמתקה של מאכלים. היחודי בסטיביה הוא כי הצמח מכיל 0% פחממות, ולכן אינו מעלה לחלוטין את רמת הסוכר בדם. ניתן להשתמש בו להמתקה של תה וגם בבישול. סטיביה ניתן להשיג בבתי טבע בצורת אבקה או נוזל. כמו כן ישנן משתלות מסוימות בארץ המוכרות את הצמח עצמו. העדיפות היא כמובן להשתמש בסטיביה בלבד, לפחות בתקופת הריפוי הראשונה, אם מסיבה כלשהי אין אפשרות, רצון או יכולת לעשות זאת, הרי שאז הממתיקים הבאים בלבד יכולים לשמש: דבש ניתן (לא במינון או תדירות גבוהים) להשתמש בכמויות קטנות של דבש טבעי טהור לא מפוסטר ולא מחומם (ראו שימוש בדבש בדיאטת באדוויג). רסק תפוחים אורגני ולא ממותק מיץ אגבה ((agave סירופ מייפל טבעי (שאינו מכיל פורמלדהיד- גז המשמש לחיטוי). סירופ חרובים טבעי סילאן תמרים (רק טבעי לחלוטין וללא תוספות) מולסה סוכר חום רק כמוצא אחרון, וגם אז רק אם הוא סוכר קנים גולמי אורגני. חשוב כמובן גם להמעיט באכילה של דברי מזון גליקמים, במיוחד על קיבה ריקה אתר מעולה באנגלית של ה"גורו" בנושא הגליקמיות- מנדוזה, בו תוכלו למצוא רשימה מפורטת של מוצרי מזון והאינדקס הגלקימי שלהם הוא: http://diabetes.about.com/library/mendosagi/ngilists.htm אתר אינפורמטיבי וטוב בשפה העברית הוא: http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file/gi.html התנזרו לחלוטין מ סכארין, נוטראסוויט/אספרטם וסוכראלוז!!!