קקאו פוגע בספיגת סידן
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
לגובי, קראתי כי שתיית שוקו אינה מומלצת כי היא פוגעת בספיגת סידן. מה דעתך?
הי יונית, קקאו ושוקולוד מכילים כמויות נמוכות יחסית של חומצה אוקסלית, ולגופנו קשה ביותר לעכל חומצה אוקסלית כשזו מעורבבת עם סידן (בחלב למשל). עם זאת, יש מחקרים המצביעים על כך כי נשים צעירות עדיין יכולות לקבל תועלת מסידן גם כשזה קשור לחומצה אוקסלית שבקקאו. במחקר המדובר, נשים אכלו מזון המכיל 600 מ"ג של סידן ומיד אח"כ אכלו 2 כפות קקאו. מכיון שכמות הסידן בחלב הייתה גבוהה בהרבה מכמות החומצה האוקסלית בשוקולד, הן ספגו מספיק סידן. כמובן שגרם לגרם, שומשום וטחינה מלאה מכילים אף יותר סידן מחלב וגם בריאים לעין ערוך יותר מחלב פרה, אין לי ספק כי אותן תוצאות ואף טובות יותר היו מתקבלות מטחינה מלאה או יוגורט עיזים למשל. מעבר לכך, שתייה מזדמנת של קקאו אינה שוות ערך למשל לשתייה יומיומית של 2 כוסות קקאו ביום, כך שגם הכמות משחקת תפקיד.
אם הבנתי נכון אפשר לשתות כל יום כוס קקאו ללא חלב ולא עם מוצרי חלב בסמיכות ולהנות מהתועלת בלא הפרעה ??? נא תגובתך ותודה