תעשיית החלב המסרטנת
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
פרופ' סמואל אפשטיין ,היה יו"ר הקואליציה למניעת סרטן בארה"ב אומר בפירוש בראיון שנתן לדויד רוס :"הרשויות המטפלות בחקר הסרטן מאשימות את קורבנות הסרטן,למשל הן מאשימות את חולי הסרטן בתזונה עשירה מידי בשומן.אך מתעלמות לחלוטין מהתזונה הים תיכונית העשירה בשמן זית (40%),אך מחלת הסרטן באזורי הים התיכון נמוכה בהשוואה לאזורים בהם אוכלים שומן בע"ח,ומוצרי חלב.מוצרי החלב ושומן בע"ח מכילים על פי דברי פרופ' סמואל אפשטיין,כימיקאלים מסוכנים וחומרים מסרטנים של תעשיית הנפט ספרו של ד"ר אריה אבני בנושא תעשיית החלב בישראל מעיד על חומרת הבעייה. הייתי מציעה לעיתונאית ג'ודי שלום ניר מוזס להזמינו שוב לראיון בתכניתה ביום שישי, ולהתייחס ברצינות הפעם לטענות שהוא מעלה,לאחר שתקרא את ספרו ואת המחקרים שהוא הביא.
http://naturemed.co.il/article/article_08.html http://www.kan-naim.co.il/artical.asp?id=6889&cid=498 http://www.starmed.co.il/News/1764 Cancer Causes Control. 2006 May;17(4):429-37. Milk, dairy products AND cancer risk (Italy). BACKGROUND: Inconclusive information is available on the potential role of milk AND dairy products on the risk of cancer at several sites. METHODS: We analyzed data from a large AND integrated network of hospital-based case-control studies in Italy on cancers of the oral cavity AND pharynx (598 cases, 1491 controls), oesophagus (304 cases, 743 controls), colorectum (1953 cases, 4154 controls), larynx (460 cases, 1088 controls), breast (2569 cases, 2588 controls), ovary (1031 cases, 2411 controls) AND prostate (1294 cases, 1451 controls). RESULTS: Multivariate odds ratio (OR) for the highest consumption level of any type of milk was 0.94 (95% confidence interval, CI: 0.61-1.33) for cancers of the oral cavity AND pharynx, 1.20 (95% CI: 0.76-1.90) for oesophageal, 0.77 (95% CI: 0.62-0.96) for colon, 0.80 (95% CI: 0.60-1.05) for rectal, 0.83 (95% CI: 0.56-1.21) for laryngeal, 0.91 (95% CI: 0.76-1.10) for breast, 0.89 (95% CI: 0.68-1.15) for ovarian AND 1.08 (95% CI: 0.84-1.37) for prostate cancer. A significant trend in risk was found for colon cancer only. Inverse associations were observed between consumption of skim milk AND cancers of colon (OR=0.84; 95% CI: 0.73-0.97), rectum (OR=0.76; 95% CI: 0.64-0.91), breast (OR=0.87; 95% CI: 0.77-0.98) AND ovary (OR=0.77; 95% CI: 0.66-0.91). Conversely, whole milk consumption was directly associated with cancer of the rectum (OR=1.22; 95% CI: 1.03-1.44) AND ovary (OR=1.25; 95% CI: 1.07-1.46). High consumption of cheese was inversely related to colon cancer risk (OR=0.80; 95% CI: 0.67-0.95). CONCLUSIONS: There was a modest direct association between milk AND dairy products AND prostate cancer, AND a moderate inverse one for colorectal cancer. However, our findings indicate that milk AND dairy products are not strong risk indicators for any of the cancers considered.
ד"ר ניבה שפירא;היא יועצת של דנונה http://www.2life.co.il/sbp/niva.asp אתר הממומן ע"י שטראוס ועלית
הפרה היחידה בעיר קטנה בפולין הפסיקה לפתע לתת חלב. האנשים עשו סקר שווקים קטן בסביבה, ומצאו שיש אפשרות לרכוש פרה במוסקבה תמורת 2,000 רובל, אבל במינסק ישנן פרות גם ב-1,000 רובל. בהיותם חסכנים הם קנו פרה חדשה במינסק. להפתעתם, הפרה היתה נהדרת והניבה חלב רב כל הזמן. האנשים היו מאושרים, והחליטו לרכוש פר שירביע את הפרה, כדי שתמליט עוד פרות כמותה, וכך לעולם לא יצטרכו לדאוג עוד לאספקת חלב. וכך עשו. הם קנו פר והביאוהו לשדה המרעה עם פרתם האהובה. ואולם, לצערם הרב, בכל פעם שהפר התקרב אל הפרה, היא התרחקה ממנו. שום גישה שניסה הפר להתקרב אל הפרה לא הועילה והיא המשיכה להתרחק ממנו. האנשים התאכזבו מאוד והחליטו להתייעץ ברב שלהם, שהיה מאד חכם. הם סיפרו לרבי מה קרה: "בכל פעם שהפר מתקרב לפרה היא מתרחקת ממנו. אם הוא מתקרב מאחור, היא זזה לפנים. אם הוא מתקרב מלפנים - היא זזה לאחור. כל נסיון להתקרב אליה מהצד נכשל, היא מיד מתרחקת לצד האחר". הרבי חשב על כך דקות אחדות ושאל: "האם קניתם את הפרה הזו במינסק?". תדהמת הכל היתה עצומה, היות שאיש מהם לא הזכיר אפילו ברמז היכן הם השיגו את הפרה. "אתה כל כך חכם, רבי" , הם אמרו, "איך זה ידעת שקנינו את הפרה במינסק?". נאנח הרבי והשיב בעצב: "גם אישתי ממינסק".