בשר וסרטן

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

22/08/2006 | 10:15 | מאת: הצמחונית

דווקא אני שבקושי נגעתי בבשר ואם כן אז רק קצת בעוף נקי.חליתי בסרטן השד ואחרות שאני רואה סביבי שטוחנות בשר כל יום כולל איברים שבחיים לא העזתי לאכול לא חולות בכלום . אני רואה אנשים שבמשך שנים אוכלים זבל ולא חולים בסרטן למרות שצברו שנים רבות של ג'אנק וגם הם לא מוכנים לשמוע את ההרצאות שלי לגבי זה שזה לא בריא. האם גם אתם נתקלים בעצבנות כשאתם מתריעים על אוכל לא בריא?

22/08/2006 | 15:56 | מאת: רמי

צר לי על מחלתך - מקווה שתחלימי במהרה מזון גרוע עשוי לגרום לבעיות בדרכי העיכול, כפי שעישון סיגריות משפיע על בעיות בדרכי הנשימה. סביר להניח שהבעייה העיקרית באיכות המזון נגרמת מאופן הכנתו (למשל שריפה באש, חומרים משמרים) ולא ממהותו. האסקימואים בצפון אמריקה היו ניזונים מבשר ודגים וכימעט ולא היו אוכלים ירקות. אולם את עיקר מזונם היו אוכלים לא מבושל. הסרטנים הראשונים החלו להיות מדווחים אצלם רק לאחר שהחלו לעבור לתזונה מערבית. חלק גדול מהמזון הצימחוני היום הוא בעיתי בגלל השימוש בחומרי הדברה ואריזה. גם המזון הצימחוני בעבר היה נגוע בבעיות - פיטריות עובש שונות ורעילות. אם את גרה בעיר ושותה מים מהברז ולא מבארך הפרטית - אין לך הרבה מה לעשות.

23/08/2006 | 01:07 | מאת: הבן

אמא שלי (פולניה) היתה חיית בריאות כל חייה. אכלה המון פירות וירקות, מעט עוף, הרבה דגים (לא רק גפילטע פיש), נמנעה מבשר בקר ושימורי בשר והתעמלה ושחתה. היא נפטרה בגיל 60 מסרטן השד. אבא שלי (רוסי) היה בדיוק ההיפך. שמן, זללן כפייתי של דגים מלוחים ומעושנים, נקניקים ובשר בקר, מעשן שתי חפיסות ליום, ללא כל פעילות גופנית. הוא נפטר בגיל 82 מדום לב. ממש בניגוד לכל התיאוריות.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן