שבר בקרסול

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

14/03/2009 | 14:27 | מאת: אילן

שלום לפני שבועיים וחצי שברתי את הפיגולה שבקרסול. ללא שבירת המסרק וולא צורך בניתוח. הטיפול : גיבוס ללא דריכה למשך שבועיים, ודריכה חלקית למשך חודש השאלות: 1. האם תוך כדי תקופת הדריכה החלקית יש טיפול פיזיוטרפי? בפרט לצורך - שיפור ההליכה, במיוחד בכיוון של הליכה עם קב אחד - שלבים של התקדמות מדריכה חלקית לדריכה מלאה - הכנה לקראת הורדת הגבס 2.האם לאחר הורדת הגבס יש צורך בטיפול פיזיוטרפי? 3. טיפים שאני לא יודע, ורצוי לדעת בסיטאציה לא נעימה זו בתודה מראש אילן

28/05/2009 | 13:15 | מאת: יעל

היי אילן, בוודאי! לאחר הורדת הגבס ואיחוי הגבס, יש צורך בחיזוק בשרירים והחזרה של טווחי תנועה תקינים של מפרק הקרסול. לדעתי כדי מאוד גם לנסות פעילות במים, משום שבמים אנו כח הכבידה לא קיים ולא קיים חשש של עומס משקל על הרגל, עם זאת המים מספקים למפרק התנגדות פאסיבית שעוזרת לחיזוק השרירים. תכנס לקישור הזה יש בו פירוט של סדרת תרגילים במים ומחוץ למים. http://www.swimming.co.il/hydrotherapy/knee.htm החלמה מהירה ובהצלחה, יעל פזיותרפיסטית.