תרגילים לחזוק השכמות - דחוף

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

01/05/2008 | 15:59 | מאת: מירב

לפני 5 שנים בתרגיל שרירי חזה בחד"כ נפצעתי כתוצאה מהנפה ראשונית של משקל כבד ללא ידעתי , ידיי עפו אחורה בחוזקה לאחר הכיווץ וכתוצאה מכך חשתי כאב חד בנקודה מסוימת בשכמה ימין קרוב לעמוד השדרה, ובכתף - עברתי קצת פיזיותרפיה וכדורים אך הבעיה לא נעלמה לחלוטין, אני מרגישה קצת מעוותת וזה מתבטא בכך שכתך ימים קצת שמוטה ופונה forward כאילו הגורם שמחזיק את השכמה השתחרר וכמובן שהנקודה הזאת כואבת לי בפעולות מסוימות ולפה\עמיים גם במנוחה ( שטיפת כלים- מוגבלת ל 2 צלחות :-) ) איזה תרגילים ספציפיים אני יכולה לעשות כדיי להיפטר מהבעיה הזאת ??? חייבת עזרה דחוף!!!! אני כל פעם חושבת לעצמי מה יהיה כשאהיה לי תינוק - במצב הזה לא אוכל להחזיק אותו יותר מדקה

27/09/2009 | 10:39 | מאת: יעל

שחיה שחיה שחיה!! פשוט תתחיל לשחות, מעבר לחיזוק הזרועות והשכמות עוזר לשחרור בגב מלחצים ומשפר את המצב רוח! אבל חשוב מאוד לשחות נכון כדי לא לעשות נזק. אני שולחת לך סרטון עם הדרכה לשחייה נכונה בהצלחה, יעל. http://www.swimming.co.il/video/back_pain_therapy.htm