פריצת דיסק-פיזיותרפיה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה

19/11/2007 | 20:57 | מאת: דן

בת 36 עם 2 פריצות דיסק כ-15 שנה וללא ניתוח. התקפות כאבים כ-4 פעמיים בשנה עם הקרנות לרגל ימין, לפני שבועיים ן "התקפה" קשה עד הגעה לבית חולים לקבלת מורפין. מזה כשבועיים כאבים עזים שפחתו בהדרגה יחד עם הרגשת חולשה בשוק רגל ימין+כף רגל ימין שעדין קיימת.מתקשה בהליכה ובישיבה, בימים האחרונים מורגש שיפור קל בחומרת הכאב. ממצא CT מהיום: L4-5 בלט דיסק אחורי מרכזי הלוחץ על קדמת השק הדורלי וגורם היצרות קלה של תעלת השדרה L5-S1 בקע דיסק אחורי ימני גורם לחץ ניכר על השורש והריצס הימניים באותו גובה ולחץ קל על קדמת השק הדורלי ושורש S1 וגולש מאוחרי S1(לטענת הרופא רואים שהדיסק ממש גלש לאחורי S1). שאלות: 1.האם יש מניעה/סיכון לפיזיותרפיה? 2.האם יש סיכון במצב קים אם לא מנתחים?מהו?(זאת בגלל שהדיסק גלש לאחור) 3.התרופה לשיכוך כאבים שניתנה היא ARCOXIA 90MG שאכן עושה את הפעולה ומשככת את הכאבים זאת יחד עם TRAMADEX FLASHTAB למקרה של כאבים ממש חזקים. 4.לטענת הרופא אין מניעה לעשות בלוק אפידורל אך זה לא יפתור את המצב ובגלל שהתרופות שניתנו עוזרות כרגע לכאב בלבד העזרה מבלוק אפידורל לא תיהיה משמעותית ואולי אף מסוכנת(סכנת זיהום,לחץ נוסף על החוליה ועל העצב). 5.האם יש סיכויי שהכאב יחלוף גם אם הדיסק גלש לאחור?"אפשר לחיות עם זה" כל זאת כי קיים חשש כבד מניתוח!! תודה וסליחה על אורך השאלה

24/11/2007 | 21:02 | מאת: a

שלום דן. בדרך כלל אם אין פגיעה נוירולוגית הולכת ומחמירה כמו חולשה ברגל או אובדן שליטה על סוגרים, אין חובה לעשות ניתוח וניתן לטפל בבעיה בצורה שמרנית על ידי משככי כאבים ופיזיותרפיה. לגבי מניעה או זהירות בפיזיותרפיה ,התייעץ עם הפיזיותרפיסט המטפל.

11/02/2008 | 09:44 | מאת: משה ברטר

לדן 80% מהאוכלוסיה בעולם עברה פריצת דיסק אך לא כל אחד נשאר עם כאב כרוני. יש הרבה דרכים לטפל בכאבי גב בפיזיותרפיה כמו גם גישות שונות של פיזיותרפיסתים שונים. לא צריך לסבול כל החיים :-)